Dětská stomatologie

Návštěva zubního lékaře nemusí být pro vaše dítě stresující. Psychologický přístup, nebolestivost zákroků a třeba i pohádka při ošetření, to vše zpříjemní vašemu dítěti návštěvu u našeho zubního lékaře. Ke každému dětskému pacientovi přistupujeme individuálně, a náš zubní lékař s ním od první návštěvy buduje pozitivní vztah. Přístupnost dítěte k ošetření a především respekt k lékaři usnadní vysvětlování a dodržování zdravých hygienických návyků. Prevence kazů je vždy lepší, než jejich léčba.

Při úvodní návštěvě provedeme komplexní vyšetření chrupu vašeho dítěte a pomůžeme vám s odstraněním zlozvyků, volbou vhodné výživy a správné zubní hygieny, tak abychom předešli vzniku zubních kazů. U dětí od 5 let provedeme vyšetření chrupu pomocí přehledného panoramatického rentgenu (OPG-ortopantomogramu). Řešíme také případy dětských úrazů: zlomený, či úplně vylomený zub může totiž zabránit růstu trvalého chrupu.

V případě zvlášť nespolupracujících dětských pacientů je možnost ošetření v celkové anestezii. U celkové anestezie je navozen stav umělého spánku a výkon je prováděn pod dohledem anesteziologa.

Provádíme také pečetění fisur (tzv. sealing), což je preventivní zákrok, který má za úkol ochránit čerstvě prořezané zuby před vznikem kazu. Místa obtížně čistitelná a nejvíce náchylná ke vzniku zubního kazu pokryjeme speciálním pečetícím materiálem a uzavřeme tak před možnou infekcí. Ideální čas pro pečetění je období co nejdříve po prořezání daného zubu.

V případě poškození dočasných zubů kazem či urázem využíváme moderních materiálů k jejich opravě. Tím zachováme fyziologické poměry v dutině ústní, které jsou důležité pro správné žvýkaní, řeč, lepší udržení místa pro stálé zuby, a také pro správný mentální vývoj dítěte. Vyhnete se tak nejen trávicím obtížím, poruchám řeči, ortodontické léčbě, ale i případným poruchám osobnostního vývoje vašeho dítěte. Zdravý a plný úsměv je velmi důležitý pro samotné sociální postavení dítěte, správný psychický vývoj a růst dítěte jako jednotlivce.

Jak to probíhá:

Při úvodním vyšetření zjistíme celkový stav ústní dutiny a zubů, zjistíme od vás informace o návycích dítěte a aktuální hygieně. Vyslecheme si vaše přání a představy a dáme vám kompletní návod ohledně výživy, hygieny, případně rady jak se zbavit zlozvyků. Následuje sestavení léčebného plánu, případně naplánování pravidelných kontrolních návštěv.

 

Scientists uncover bacterial mechanism that links gum disease to heart disease

August 25, 2015 by admin0

Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.